Provocările cu care se confruntă piața imobiliară autohtonă

1. Reconstrucția încrederii.

După toate greșelile făcute în perioada 2006-2008, mulți oameni sunt neîncrezători în cei care vorbesc despre sectorul afacerilor pieței imobiliare. Trebuie să ne concentrăm energiile spre reconstruirea încrederii oamenilor în profesia noastră și în modul în care contribuim la îmbunătățirea societății în care trăim și activăm.

 

2. Aducerea profesioniștilor în față.

În ciuda miilor de oameni serioși implicați în acest domeniu, neprofesioniștii activi pe piața Afacerilor imobiliare sunt mai „zgomotoși”. Tot ce fac este să creeze „zgomot” fără a aduce plusvaloare domeniului, să distrugă imaginea segmentului și să inducă în eroare oamenii. Profesioniștii serioși, bine informați și competenți trebuie „să pășească în față” pentru a ajuta la creșterea conștientizării și a încrederii în profesia noastră și în rolul nostru în cadrul economiei românești.

 

3. Crearea unității în cadrul pieței imobiliare.

„Sunt prea mulți regi fără un regat”. În prezent, profesioniștii din zona afacerilor imobiliare sunt împărțiți în diferite grupuri. Cu toții au nevoie unii de alții însă colaborarea este dificilă. Trebuie să începem să construim punți de legătură și comunicare și să începem să colaborăm unii cu alții într-un mod real, profesionist și constructiv pentru ca întregul domeniu să se refacă și să evolueze.

 

4. Profesionișii calificați trebuie să fie mai proactivi.

În ciuda bunelor lor intenții și seriozități, tăcerea lor permite tuturor indivizilor mai „slab echipați” să distrugă și imaginea lor. Segmentul afacerilor Imobiliare are nevoie de voci autoritare și competente care să vorbească pentru el.

 

5. Crearea unor puncte de referință și standarde comune pentru toata industria afacerilor imobiliare.

Fără o bază solidă, construcția unui mediu de afaceri mai bun va fi o sarcină extrem de dificilă.